söndag 15 mars 2009

Kristyr

Kristyr är vanligt att dekorera med, och det är väldigt enkelt att göra. Man kan använda äggvita och florsocker eller äggvitepulver och florsocker eller vatten och florsocker. Jag har bara provat göra med äggvita eller vatten än, och det funkar jättebra.

Kristyren ska ha olika konsistens beroende på vad man ska använda den till. Om man t ex ska ringla den över wienerbröd så behöver den inte vara så tjock. Då är det lätt att bara blanda ihop 3 msk vatten och florsocker tills man är nöjd med konsistensen.

Om man ska spritsa text är det här ett bra recept:

1äggvita
ca 2,5 dl florsocker

blanda gärna med elvisp.


Om man ska spritsa en dekorkant som den här t ex, så behöver man ganska tjock kristyr, då är det här receptet bra:

1 äggvita
ca 3,5 dl florsocker

Vispa med elvisp. Blanda i florsocker till du ser att kristyren är tjock och att vispen lämnar markeringar efter sig som stannar kvar och inte rinner ut.

5 kommentarer:

  1. Får många bra tips genom din blogg :) Jag ska göra en 4 vånings bröllopstårta nästa helg (för första gången). Tänkte sprits kristyr runt varje tårta. Hur mycket kristyr tror du jag behöver göra?

    SvaraRadera
  2. Får många bra tips genom din blogg :) Jag ska göra en 4 vånings bröllopstårta nästa helg (för första gången). Tänkte sprits kristyr runt varje tårta. Hur mycket kristyr tror du jag behöver göra?

    SvaraRadera
  3. va kul att höra :) det borde räcka om du gör det på 2 äggvitor :)

    SvaraRadera
  4. Gud vilken bra sida äntligen fått svaren på alla frågetecken som susat runt i huvudet på mig hehe.
    uppskattar att du tar tid och visar och berättar när andra bara lägger upp bilder på perfekta tårtor utan att berätta något.

    SvaraRadera
  5. Gud vilken bra sida äntligen fått svaren på alla frågetecken som susat runt i huvudet på mig hehe.
    uppskattar att du tar tid och visar och berättar när andra bara lägger upp bilder på perfekta tårtor utan att berätta något.

    SvaraRadera